All kommunpersonal ska få presentkort

Publicerad:
Kommunalråden presenterade under onsdagen två nya satsningar, i form av presentkort till personal och nya riktlinjer för uteserveringar. Foto: Maria Andersson

All personal anställd vid Kristinehamns kommun ska få ett presentkort på 500 kronor, som en julgåva.

Det budskapet gick de tre kommunalråden ut med under onsdagen.

– Alla har gjort ett jättebra arbete, säger Jane Larsson (C), i samband med en pressträff om två politiska utspel från styrande Kristinehamnssamverkan.

Julklappen i form av ett presentkort kommer formellt att beslutas på kommunstyrelsens sammanträde på tisdag. Det rör sig om ett presentkort som kan användas hos de företag som är ansluta till Omtänksamma Kristinehamn.

Socialdemokraterna och Vänsterpartiet presenterade tidigare i veckan ett förslag om att belöna personalen vid miljö- och stadsbyggnadsförvaltningen med 1 000 kronor.

Att endast ge en julgåva till utvald personal är kommunalråden mycket kritiska till.

– Ingen jobbar bättre eller sämre och alla behövs, säger Jane Larsson.

– Vi vill lämna en uppskattning till all personal och kommer därför att ta pengarna från kommunstyrelsens budget för oförutsett. Det som Socialdemokraterna föreslog tycker vi är ett dåligt förslag, säger Eric Hesselius (L).

Totalkostnaden beräknas landa på mellan 1,2 och 1,4 miljoner kronor, enligt kommunalråden.

– Våra nämnder har inte det ekonomiska utrymmet och därför har vi sagt att detta inte kan belasta redan hårt ansträngda nämnder, säger Jane Larsson.

Kommunstyrelsens ordförande Marie Oudin (M) förklarar att 500 kronor är det belopp som kommunen har råd med. Några julmiddagar eller annat blir det inte för personalen. Det har redan sparats bort och är heller inte aktuellt under rådande pandemi.

Det andra politiska förslaget som presenterades handlar om uteserveringar.

– Vi vill öppna upp möjligheten att ha uteserveringar året runt, förklarar Marie Oudin.

I dagsläget tillåter de kommunala riktlinjerna endast uteservering april till september.

– Själva tillståndet beviljas av polisen och det är upp till restaurangerna och se om de har ett intresse av detta, men vi ska inte vara ett hinder, förklarar Marie Oudin.

Riktlinjerna kring uteserveringar ska sedan utvärderas årligen och även dessa kommer upp till beslut på kommunstyrelsen på tisdag.

Artikeltaggar

Eric HesseliusJane LarssonKristinehamns kommunKristinehamnssamverkanMarie OudinMiljö- och stadsbyggnadsförvaltningenOmtänksamma KristinehamnPolitikSocialdemokraternaVänsterpartiet

Så här jobbar NKP med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.

Läs vidare