Personalen inom äldreomsorgen är hjältar

Insändare | Coronaviruset
PUBLICERAD:
Kristinehamnssamverkans ledamöter i äldreomsorgsnämnden lyfter pandemin och dess hjältar.
Foto: Johan Nilsson/TT
Novembermörker och pandemi. Det är ingen rolig kombination. Men varken mörkret eller pandemin tar hänsyn till vad vi tycker. Under Spanska sjukan var det många fler som gick bort under andra vågen och just nu ser det ut som om vi kommer att upprepa det under hösten.

Kanske beror det på att vi alla under sommaren slappnat av, smittotalen gick ner och livet kunde levas utomhus i stor utsträckning. Nu kan vi inte det längre och nu gäller det att vi verkligen försöker härda ut.

En grupp människor som verkligen stått pall i framkant är alla de som arbetar i hemtjänsten och på äldreboenden. Deras uthållighet och noggrannhet med rutiner och hygien påverkar många människor och vi i Kristinehamn är stolta över hur väl dessa människor lyckats i sina arbeten. Vi har även före pandemin visat att i Kristinehamns hemtjänst och på äldreboenden har vi mycket goda hygienrutiner som alla följer vilket visar sig i de låga smittotal vi hittills haft.

Vi hoppas alla att ni orkar hålla ut ett tag till. Det är uppförsbacke nu och även om det inte alltid märks så är vi många som hejar på och stöttar er som oförtröttligt sliter och jobbar med stora skyddsrockar, munskydd, visir och handskar som naturligtvis gör arbetet besvärligare och rutiner mer omständliga.

All eloge till er. Det är ni som är hjältarna.

Krstinehamnssamverkans ledamöter i äldreomsorgsnämnden

Detta är en åsiktsartikel och innehållet är skribentens eller skribenternas egna uppfattningar.