Hoppa till huvudinnehållet

Veronica och Sofia tillbaka efter uppehåll

Publicerad:
Veronica Idman och Sofia Larsson ångrar inte att de åter börjat träna och spela badminton.
Veronica Idman och Sofia Larsson ångrar inte att de åter börjat träna och spela badminton. Foto: Tomas Nilsson

Både Veronica Idman och Sofia Larsson är tillbaka efter uppehåll. Och viktiga spelare i Team Östra Värmland som på lördag har sammandrag i division 3 hemma i Stråhallen.

Veronica Idman började träna och spela matcher igen förra säsongen.

– Jag hade inte tränat på allvar sedan jag var 13–14 år. Därefter spelade jag lite då och då. Det rätta intresset fanns inte för att träna regelbundet. Suget att börja igen har ändå funnits många gånger. När jag blev tillfrågad att vara med i seriespelet inför förra säsongen gjorde jag slag i saken. Det går mycket lättare att träna när man vet att man tränar för något. Som i det här fallet seriespelet, berättar Veronica som är 29 år.

För Sofia har det inte handlat om ett lika långt uppehåll.

– Jag spelade och tävlade mycket mellan 2012 och 2018. Därefter blev det en paus eftersom jag tappade intresset. Bland annat har jag gjort värnplikt under mitt uppehåll. I slutet av förra året kände jag att jag ville börja igen men då tränade jag bara. Det är först till den här säsongen jag är med i serielaget, förklarar 21-åriga Sofia.

Veronica Idman och Sofia Larsson är viktiga spelare för Team Östra Värmland.
Veronica Idman och Sofia Larsson är viktiga spelare för Team Östra Värmland. Foto: Tomas Nilsson

Team Östra Värmland, som är ett samarbete mellan badmintonklubbarna i Karlskoga och Kristinehamn, startade säsongen med två 5–3-segrar i samband med det första sammandraget tidigare i höstas. Laget mötte då Valbodalen och Carlton.

– Vi visste inget om våra motståndare så det är svårt att säga vad vi hade för några förhoppningar, säger Veronica.

Starten med två raka segrar borde ha stärkt laget inför fortsättningen. Närmast inför lördagens matcher i Karlskoga mot andralagen från Torp och Wätterstad.

Tjejer och killar

I serielaget ska det vara både tjejer och killar. Annars måste man lämna walk over i de matcher där det saknas spelare, vilket gör vägen till totalsegrar i matcherna betydligt mer krokiga.

Veronica kommer att spela dubbel, tillsammans med Sofia, och även mixeddubbel, i par med Nithi Thumduang. För Sofia blir det singel och dubbel.

Det finns ytterligare en tjej i träningsgruppen, Josefine Alstad, men hon kommer inte att vara med i lördagens matcher då i stället Veronica och Sofia får fortsätta att försvara Team Östra Värmlands färger.

Vilket de gjorde på ett överraskande bra sätt i första sammandraget.

Inte minst med tanke på att de båda varit ifrån sporten som de nu hittat tillbaka till.

Artikeltaggar

BadmintonSofia LarssonStråhallenTeam Östra VärmlandVeronica Idman

Så här jobbar NKP med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.