• tisdag
  24 nov
  • Vind
   4 m/s
  • Vindriktning
   V
  • Nederbörd
   0.0 mm
 • onsdag
  25 nov
  • Vind
   6 m/s
  • Vindriktning
   SV
  • Nederbörd
   0.0 mm
 • torsdag
  26 nov
  • Vind
   2 m/s
  • Vindriktning
   NV
  • Nederbörd
   0.0 mm
 • fredag
  27 nov
  • Vind
   2 m/s
  • Vindriktning
   S
  • Nederbörd
   0.0 mm

Rika behöver inte batteribilsbidrag

Insändare
PUBLICERAD:
Elbilar är inget som insändarskribenten har så mycket till övers för.
Foto: FREDRIK SANDBERG / TT

Varför ger man de rikaste personerna i det här landet skattepengar för att stimulera dom till inköp av batteribilar, de har ekonomi så det räcker för att klara sådana köp själva.

De får ju även skattebidrag för att installera solceller och vindkraftverk. De som skulle behöva bidrag är den fattigare delen av befolkningen. Nu gör dessa bidrag ingen nytta! Solen, månen och haven bryr sig inte om Sveriges så kallade klimatpolitik - de sköter klimatet utan mänsklig inblandning.

Nu klappar klimatterroristerna sig för bröstet och utropar seger efter att Preem:s ägare beslutat att inte bygga ut oljeraffinaderi i Sverige, det blir med stor sannolikhet på något annat ställe. Den påbörjade batterifabriken i Norrland kommer när och om den är färdig att släppa ut mångdubbelt mer koldioxid än vad raffinaderiet i Brofjorden skulle gjort.

Ni skall veta att en batteribil i Teslas storlek släpper vid tillverkningen ut lika mycket växthusgaser som en fossildriven bil i samma storlek gör under 45 000 mil. Ni som kör fossilt behöver inte skämmas kör lugnt vidare ni kör ju utan bidrag från era grannar. De metaller som används till batteritillverkning är en ändlig resurs, som skapades när vår planet föddes, den är till skillnad från fossilt bränsle ej varken förnybar eller återvinningsbar.

Sånär metallerna tar slut kommer politikerna att ge de rika bidrag för återgång till fossilt bränsle?

Realist

Detta är en åsiktsartikel och innehållet är skribentens eller skribenternas egna uppfattningar.