Fängelsestraff för våld och hot

Publicerad:
En man har dömts till fängelse för en rad brott. Han överklagade till Hovrätten, men utan att få gehör. Foto: Jeanette Dahlström

En man i 30-årsåldern från Kristinehamn dömdes i Värmlands tingsrätt till ett års fängelse. Han överklagade och ville att fem åtal skulle ogillas. Men hovrätten fastställer tingsrättens dom. Mannen döms till fängelse för bland annat grovt olaga hot, misshandel och våld mot tjänsteman.

Mannen döms för en rad brott. Bland annat för en misshandel som skedde i Lesjöfors i slutet av maj. Han slog då en kvinna och drog henne i håret, slog hennes huvud mot en busskur, sparkade henne och kastade ölburkar på henne. Därefter har han hotat henne genom att lyfta en hammare mot hennes huvud medan hon befunnit sig på marken.

Han var vid tillfället påverkad av alkohol och droger.

Han döms även för våld mot tjänsteman och hot mot tjänsteman efter att han skallade en polis på axeln samt uttalat hot som inneburit att han skulle skada eller döda polisen. Detta i samband med att han skulle bli omhändertagen för berusning.

Mannen döms också för brott mot knivlagen då han haft en yxa på allmän plats.

Mannen överklagade domen och yrkade på att åtalen skulle ogillas för fem av brotten han stod åtalad för.

Han ville även att den beslagtagna yxan inte skulle förverkas.

Åklagaren bestridde i sin tur gärningsmannens ändringsyrkanden och yrkade att hovrätten skärpte fängelsestraffet.

Hovrätten fastställde istället tingsrättens dom och mannen döms till ett års fängelse för misshandel, grovt olaga hot, skadegörelse, våld mot tjänsteman, hot mot tjänsteman, ringa narkotikabrott och brott mot knivlagen.

Mannen är häktad fram till att domen vinner laga kraft på grund av att risken för att han ska fortsätta begå brott om han släpps på fri fot.

Artikeltaggar

Brott & blåljusDomarHovrättenKristinehamnLesjöforsVärmlands tingsrätt

Så här jobbar NKP med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.

Läs vidare