Hoppa till huvudinnehållet

Olämplig kommentar fälldes inför votering

Publicerad:
Det var under beslutspunkten kring Norra Höja som Lars Nilsson reagerade på en nedsättande kommentar riktad mot Adam Slottner. Foto: John Persson

Kommunfullmäktige sade under torsdagskvällen ja till att sälja mark på Norra Höja. Adam Slottner (C) argumenterade emot och när han begärde votering i ärendet fälldes en olämplig kommentar.

Mötet genomfördes i digital form och det var sannolikt någon som hade glömt att mikrofonen var påslagen. Kommentaren hörs inte i den upptagning av mötet som ligger på kommunens hemsida, men flera av ledamöterna hörde den.

Direkt efter avgjord votering tog Lars Nilsson (S) upp en ordningsfråga där han direkt markerade mot att sådana kommentarer inte hör hemma i kommunfullmäktige. Fullmäktiges ordförande Anders Ölmhult (C) missade dock kommentaren sade därför inte ifrån, men han sade att det var bra att Lars Nilsson tog upp det.

Adam Slottner hörde däremot kommentaren och tackade Lars Nilsson för att han reagerade.

– Vi tycker inte alltid lika jag och Lars, men han ska ha en eloge för att han sade ifrån. I övrigt vill jag inte kommentera det hela. Det är inte jag som har gjort fel utan den som fällde kommentaren, säger Adam Slottner.

Vill inte offra åkermark

Själva beslutsärendet handlade om att kommunen vill sälja en hektar mark till ett företag som vill etablera sig på Norra Höja. Adam Slottner har allt sedan frågan om ett handelsområde på Norra Höja väcktes varit motståndare till tanken på att förstöra åkermark.

– Vi har andra områden, exempelvis uppe vid Cabby, som kan vara minst lika bra, argumenterade han i fullmäktigedebatten.

Louise Hamilton (MP) höll i princip med Adam Slottner i hans resonemang, men yrkade ändå bifall till förslaget.

– Ärendet har gått för långt, konstaterade hon.

Flera andra ledamöter yrkade också bifall till kommunstyrelsens förslag och det var så beslutet blev när klubban föll. Adam Slottner begärde votering och den utföll med siffrorna 39-2 till förmån för en försäljning. Förutom Adam Slottner röstade Erik Ågren (C) mot en försäljning.

Adam Slottner reserverade sig mot beslutet.

Artikeltaggar

Adam SlottnerKommunfullmäktigeKristinehamnPolitik

Så här jobbar NKP med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.