VIF på Coop istället?

Insändare
PUBLICERAD:
VIF:s lotteriförsäljning engagerar.
Foto: Ingrid Ramberg
I NKP den 28 augusti fanns en artikel att Villastadens IF inte längre får sälja lotter vid utgången på Ica Maxi vilket de gjort under 29 års tid. I stället ger Ica Maxi den möjligheten till IFK fotboll.

Anledningen är enligt Per Ringvall att VIF har haft en krympande ungdomsverksamhet medan IFK har en större verksamhet.

Jag har noterat att IFK fotboll tidigare suttit vid ingången vid Coop till och från. Jag hoppas verkligen att Villastaden kan få den chansen om de vill. Jag förmodar att den inkomstkällan lotteriförsäljningen ger är viktig för deras ungdomsverksamhet.

Det vore trevligt att få se er VIF-gubbar sitta på Coop hädanefter för då kommer jag handla av er där och även köpa mina varor i Coopbutiken i stället.

Jag hoppas verkligen inte att Ringvalls överenskommelse med IFK är en ”kompisgrej” med IFK:s ordförande Johan Fransson, men tyvärr känns det så.

Heja VIF!

Svar direkt

Hej Heja Vif

Den sponsringspolicy vi har säger att det ska riktas till barn och ungdomar och vara ideell. Vi tycker att alla barn ska kunna ha råd med en aktiv fritid.

Då lottförsäljningen är en stor intäktskälla för föreningar känns det naturligt för oss att upplåta plats till den förening där den kommer flest ungdomar till nytta.

Vi stöder ett stort antal föreningar i Kristinehamn och hoppas det kan bidra till att många barn får sunda o bra vanor.

Mvh Per Ringvall

Detta är en åsiktsartikel och innehållet är skribentens eller skribenternas egna uppfattningar.