Hoppa till huvudinnehållet

10 år sedan

Publicerad:
KPS danselever dansade under honungsfestivalen på Marieberg. Dansen var inspirerad av bisamhället.
KPS danselever dansade under honungsfestivalen på Marieberg. Dansen var inspirerad av bisamhället. Foto: Jenny Edvardsson

100 år sedan

För iordningställande av gata vid Enserud med grusning å en sträcka av 100 meter till en bredd av 4,5 meter begär drätselkammaren av stadsfullmäktige 1 800 kronor. Kammaren har också beslutat att för en beräknad kostnad av 600 kronor iordningställa vägen till den mekaniska verkstadens nya bostadshus å en sträcka av 70 meter till en bredd av 4,5 meter under villkor att verkstaden med äganderätt till staden överlämnar all gatumarken.

50 år sedan

En värnpliktig vid A 9 utsattes för ett rått överfall i förra veckan. Den unge mannen hade på Norra torget tagit upp sin plånbok för att kontrollera hur mycket pengar han hade på sig när han överfölls bakifrån av en yngling som försökte rycka plånboken från honom. Den värnpliktige lyckades dock hålla i sin plånbok och tog i stället tag i mannen som attackerat honom. Då kom en annan man springande och gav den värnpliktige en hård spark i underlivet varpå han förlorade medvetandet en kort stund.

25 år sedan

Den vackra rådjursstaty, signerad Arvid Knöppel, som under en tid prydde sin plats utanför Stensta center, och är värd omkring 25 000-30 000 kronor, stals i början av maj av en oidentifierad cyklande man. Nu har en man emellertid erkänt att det var han som tillgrep statyn, och han har också berättat för polisen att han grävt ner den i närheten av Mariebergsvägen. Nu har rådjursstatyn fått flytta tillbaka till Stensta center där den är mycket uppskattad.

Hundratals ungdomar och vuxna samlades i onsdags kväll på Folkets hus, och alla var lika intresserade av det som var kvällens tema, nämligen att stoppa våldet. Två av besökarna var Malena Jansson och Rose-Marie Röös, två tonåringar från Storfors som säger att de på nära håll fått bevittna det onödiga våldet. "Många killar smågruffar med varandra och de nästan skryter om att de slagit ner någon", säger Rose-Marie. Kvällen på Folkets hus blev en framgång, trots att två föredragshållare inte dök upp, nämligen Kaj Holm, som skulle ha informerat om dopning, och Fryshusets Anders Cardell.

Artikeltaggar

EnserudFamiljFolkets Hus och ParkerKristinehamnKristinehamns folkhögskolaMariebergsvikenRådjurRånStenstaStorforsVägarVåldVärnplikt

Så här jobbar NKP med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.