Hoppa till huvudinnehållet

Intrasslad treåring lyftes 30 meter av drake

Publicerad:
En åskådare på drakfestivalen i Hsinchu i Taiwan fotade treåringen som råkade lyftas 30 meter upp i luften av en stor drake.
En åskådare på drakfestivalen i Hsinchu i Taiwan fotade treåringen som råkade lyftas 30 meter upp i luften av en stor drake. Foto: @VIASBLOG.TW / HANDOUT / EPA / TT

Den treåriga flickan hade trasslat in sig i den jättelika, rosa drakens svans. Plötsligt lyftes draken – och barnet – upp i luften.

Förskräckta åskådare på drakfestivalen i Hsinchu i Taiwan såg hur flickan kastades fram och tillbaka av den starka vinden över 30 meter upp i luften. Det tog en halv minut för arrangörerna att få fatt i draken och dra ner den på marken igen.

Dramatiska bilder av fickans kamp med draken spreds snabbt på sociala medier. Flickan, som enbart identifierats som Lin, fick mirakulöst nog bara mindre skrapsår och rapporteras vara fysiskt oskadd, men skräckslagen, efter sin flygtur.

Efter händelsen avslutades drakfestivalen i förtid. Hsinchus borgmästare Lin Chih-chien har bett flickan och allmänheten om ursäkt på Facebook.

Artikeltaggar

FacebookInrikes/utrikesTaiwan

Så här jobbar NKP med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.