Hoppa till huvudinnehållet

En till smittad i länet - ingen inom omsorgen

Publicerad:
Smittspårningen bland personalen är nu aktiv, enligt Eva Lotta Lindskog.
Smittspårningen bland personalen är nu aktiv, enligt Eva Lotta Lindskog. Foto: Anders Wiklund/TT

Sjuksköterskorna i Kristinehamn har tagit precis 200 stycken prover för covid-19. Ingen vårdtagare, varken i hemtjänst eller på boende är konstaterat smittad i dagsläget.

– Regionen är nu aktiva i smittspårning för sin egen och vår personal, säger Eva Lotta Lindskog, socialchef.

Enligt henne har den aktiva smittspårningen inte varit aktiv under en period, fram tills nu.

– Det bör ju bero på att man förväntar sig en "andra våg" och då minskas konsekvenserna om man smittspårar och gör medborgare medvetna om att de träffat någon som har konstaterats smittad.

Är det någon konstaterad smitta inom personalen?

– Vi har ännu inget system för att följa upp och registrera det. Jag vet dock att vi har haft enstaka fall men där det inte blivit någon spridning.

Inom länet är en person till konstaterad smittad från i går, från 1 140 personer till 1 141. Antalet provtagna är nu uppe i 20 755, varav 4 042 är egenprovtagna.

Tre personer vårdas på Centralsjukhuset i Karlstad, varav en av dem är inlagd på iva. Sjukhuset i Torsby vårdar också en person för covid-19.

Artikeltaggar

ÄldreboendeCoronavirusetEva Lotta LindskogHemtjänstKristinehamnNyheterVårdboende

Så här jobbar NKP med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.