Hoppa till huvudinnehållet

Frågan: Läser du NKP:s arkivspalt?

Publicerad:
Reporter Joakim Magnusson
Joakim Magnusson
joakim.magnusson@nkp.se

Lars Blomkvist, före detta chefredaktör:

Lars Blomkvist, före detta chefredaktör på NKP
Lars Blomkvist, före detta chefredaktör på NKP Foto: Sanna Sandberg

– Ja. Läser allt. Den är viktig för tidningens själ och många jag känner, inte bara gamlingar, läser och diskuterar innehållet. Hör det flera gånger i veckan. "Namndroppning" är viktigt. Bra att ni återinför den tioåriga bilden igen.

Marie Oudin (M), kommunalråd:

Marie Oudin (M), kommunalråd
Marie Oudin (M), kommunalråd Foto: Joakim Magnusson

– Jag läser självklart ”ur våra arkiv” då den berättar vår historia, lyfter personer som är och har varit framträdande i vår kommun, både politisk, sportsligt och allmänt. Den tar även upp olika historiska händelser som det är riktigt trevligt att ta del av. Det påminner om att 25 år går väldigt fort.

Nya arkivspalten bjuder på mer dåtid

Adam Slottner (C), politiker och företagare:

Adam Slottner (C), politiker och företagare.
Adam Slottner (C), politiker och företagare. Foto: Frida Johansson

– Arkivet tycker jag är jättekul! Jag läser den alltid. Den är kul, intressant och ibland nostalgisk. Hur noga beror på vad och vem den gäller. Den tillför definitivt något till helhetsintrycket av tidningen: nyheter, kul och intressanta reportage och personporträtt och nostalgi. Jag skulle definitivt sakna den.

Lena Larsson, innebandyprofil:

Lena Larsson, nyckelspelare i KIBF
Lena Larsson, nyckelspelare i KIBF Foto: Joakim Magnusson

– Vi har inte NKP i pappersform och brukar inte läsa arkivspalten så ofta. Det händer ibland när den ligger framme i någon butik eller hos någon frisör att man bläddrar medans man väntar. Arkivdelen brukar inte intressera mig så mycket, så länge den inte handlar om någon man känner till eller något man tycker är intressant.

Artikeltaggar

Adam SlottnerLars BlomkvistLena LarssonlokalhistoriaMarie OudinNyheter

Så här jobbar NKP med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.