Borde ha stoppat direktupphandlingen

Insändare
PUBLICERAD:
Att välja en direktupphandling blev dyrt för kommunen.
Foto: Henrik Montgomery/TT
Ja det blev en dyr historia, men nu ska jag träda fram. Jag skrev en skrivelse till f.d. kommunrevisionen (ordförande Bo Pettersson) där jag med laghänvisningar enligt upphandlingslagen klargjorde att revisionen bör stoppa detta då min uppfattning var att denna direktupphandling var olaglig.

Någon eller några månader efter klev Konkurrensverket in och konstaterade att så var fallet. Han besvärade sig inte ens med att besvara min skrivelse. Så behandlar makten medborgare och förminskar deras kunskaper. Detta kostade nu kommunen 430 000 kronor. Inte enda ärendet förra kommunrevisionen hade på sitt bord och ignorerade. Den historian är inte färdig än.

Ta ert jävla ansvar och behandla människor bättre än skräp och sluta tro att vanliga "dödliga" inget vet och kan.

Marita Welin

Detta är en åsiktsartikel och innehållet är skribentens eller skribenternas egna uppfattningar.