Hoppa till huvudinnehållet

Trav klassas nu som friskvård

Publicerad:
Travtränaren Jarl Spelling välkomnar beslutet.
Travtränaren Jarl Spelling välkomnar beslutet. Foto: NKP-ARKIV

Körning med häst har länge inte ansetts vara friskvård på samma sätt som många andra aktiviteter. Nu har det dock blivit avdragsgillt som friskvård.

Att sporter som trav blir avdragsgilla innebär att de som får friskvårdsbidrag från sina arbetsgivare kan använda detta till att köra häst med vagn och sulky. Man har arbetat för detta under lång tid på nationell nivå från Svensk Travsport och LRF Hästs sida.

De som arbetat med frågan från hästsportens sida menar att detta förhoppningsvis kan leda till både ökad idrottsaktivitet med hästar och att fler kan använda hästarna som avkoppling eller terapi.

En av de som gläds åt beslutet är travtränaren och uppfödaren Jarl Spelling, som har sin bas vid Karaby utanför Kristinehamn. Han har ingen verksamhet för allmänheten i dagsläget, men tycker ändå det låter positivt.

– Det är välkommet. Nu blir man mer sugen att starta upp verksamhet för elever så att hästarna kan köra samtidigt. Man skulle även kunna ta emot personer som kan ha nytta av hästarna i terapeutiska syften, säger han.

Artikeltaggar

Jarl SpellingKristinehamnLRFSportSvensk TravsportTrav

Så här jobbar NKP med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.