Flygeln kan rullas undan

Insändare
PUBLICERAD:
Vilka tangenter ska man trycka på för att flygeln ska få rätt miljö?
Foto: Fredrik Sandberg / TT
– Flyg fula flygel flyg... och den fula flygeln flög. Kanske minns ni tungvrickningsramsan där det var en fluga som uppmanades att ge sig iväg... Men en flygel kan knappast väntas flyga, och i stället för vingar har den hjul.

Detta handlar om kommunens konsertflygel som det råder delade meningar om hur den skall placeras i konstmuseet vid Marieberg.

Det tycks vara ett svårt problem att lösa. Någon eller några tycker att den är ett störande inslag om den skall befinna sig samma lokal, där konst av olika slag skall visas upp.

Längre västerut i vårt landskap är det inte alls ovanligt att man kombinerar musik och t.ex. bildkonst i samband med en vernissage. Det borde fungera även i vår kommun. Det är svårt att tro att någon utställande konstnär skulle uppleva konsertflygeln som ett störande (konkurrerande?) objekt.

Om detta, mot förmodan skulle inträffa kommer hjulen på flygeln väl till pass och den kan då rullas ut till "skamvrån" i foajén. Dock en hård bestraffning och högst olämplig miljö för detta kvalitetsinstrument.

Tycker,

Calle Johansson

Detta är en åsiktsartikel och innehållet är skribentens eller skribenternas egna uppfattningar.