• idag
  3 aug
  20°
  • Vind
   4 m/s
  • Vindriktning
   V
  • Nederbörd
   0.0 mm
 • tisdag
  4 aug
  20°
  • Vind
   5 m/s
  • Vindriktning
   SV
  • Nederbörd
   0.0 mm
 • onsdag
  5 aug
  18°
  • Vind
   5 m/s
  • Vindriktning
   SV
  • Nederbörd
   0.0 mm
 • torsdag
  6 aug
  21°
  • Vind
   4 m/s
  • Vindriktning
   SV
  • Nederbörd
   0.0 mm
 • fredag
  7 aug
  24°
  • Vind
   3 m/s
  • Vindriktning
   SV
  • Nederbörd
   0.0 mm

Ny skola i Nybble

Insändare | Skola i Nybble
PUBLICERAD:
"Här på den gamla skolgården i Nybble kan en ny skola byggas, anser företrädarna för bygden."
Foto: Stig Olander
Att få en bärkraftig skola som uppfyller målen i skolplanen har hela tiden varit vår ambition.
Nu har man börjat den externa upphandlade utredningen angående ny skola i de södra delarna.

Centern önskade inte en extern utredning som kostar ytterligare 300 000till 400 000 kr. Vi hade hoppats på ett mycket tidigare politiskt ställningstagande, med utgångspunkt av skolchefens utredning. Men nu förhalas i stället processen, innan vi får ett politiskt ja eller nej.

Enligt skolchefens utredning, som var klar i april 2019, ville han bl.a göra en enkät till föräldrarna. Detta är något som vi också önskar ska ske på bred front till samtliga föräldrar, berörda av den nya utredningen. Ska vi fortsätta kämpa för en skola centralt i Nybble eller har föräldrarnas vilja angående ny skola ändrats? Föredrar de att barnen går kvar i stan får vi se till att snarast minska restiden med skolskjutsarna. Det går, med fler och mindre bussar som gör färre stopp på vägen.

Det har förekommit förslag om att göra om upptagningsområdena för att ”tvinga” barnen till annan skola än den de tillhör idag. Det vore ett hån mot de föräldrar som under många år har kämpat för en ny skola. Vi vill att de berörda föräldrarna i södra delarna, tillfrågas i en enkät, om de fortfarande vill ha en ny central skola i Nybble.

För Centerpartiet behövs inte någon extra utredning för att våga/kunna/vilja fatta beslut efter så många års diskussioner och önskemål från föräldrarna samt fullmäktiges beslut att utreda en ny skola i Nybble, vilket också gjorts. Detta var en av många frågorna vi gick till val på.

Endast om vårt förslag blir nedröstat av övriga partier eller om en majoritet av föräldrarna inte längre vill att vi driver frågan, byter vi vår uppfattning.

Vårt politiska jobb är att genomföra de löften vi gick till val på och som väljarna lade sina röster på. Centerpartiet i Kristinehamn står för tydlighet, framåtanda och vill utveckla Kristinehamns kommun positivt.

Centerpartiet i Kristinehamns kommun

Detta är en åsiktsartikel och innehållet är skribentens eller skribenternas egna uppfattningar.