Ortopeden i Karlskoga stängd i sommar

Vård & omsorg
PUBLICERAD:
Foto: Roger Gleisner
Ortopedmottagningarna i både Karlskoga och Lindesberg kommer att vara stängda för planerade besök i sommar. Orsaken uppges vara coronapandemin.

De två ortopedmottagningarna ska hållas tillfälligt stängda under nio veckor i sommar. Alla planerade besök kommer istället att ske på Universitetssjukhuset Örebro (USÖ). Orsaken till den tillfälliga stängningen uppges vara det ökade trycket på sjukvården under pandemin.

Mottagningarna kommer att vara stängda från den 15 juni och öppnar igen måndag den 17 augusti. Det beslutade ledningen på ortopediska kliniken den 29 maj.

"För att klara av att hålla de covid-platser som vi behöver öppna och samtidigt ge våra medarbetare semester behöver alla dra sitt strå till stacken. Den tillfälliga stängningen av ortopedmottagningarna i Karlskoga och Lindesberg är en del i detta, säger Ewald Ornstein, områdeschef opererande och onkologi, Region Örebro län, i ett pressmeddelande.

Stängningen gäller de planerade besöken, både nya besök och återbesök. Dessa patienter kommer istället att få kallelse till USÖ.

Akutbesök berörs inte

Ornstein påpekar att man under sommaren håller nere antalet planerade besök, vilket gör att bara ett mindre antal patienter berörs.

Patienter som söker för akuta besvär och skador på akutmottagningen i Karlskoga eller Lindesberg berörs inte av detta. De som blivit behandlade akut vid Karlskoga eller Lindesberg och behöver ett återbesök kommer att bli kallade till USÖ.

De ortopediska avdelningarna och operationsverksamheterna vid lasaretten är öppna och har vanlig sommarverksamhet under de här veckorna.

Läs mer:

Så här jobbar NKP med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.