Hoppa till huvudinnehållet

100 år sedan

Publicerad:
NKP för 100 år sedan
NKP för 100 år sedan

50 år sedan

Det är nu helt klart att Konsum Kristinehamn kommer att gå upp i Konsum Värmland. Vid en extra föreningsstämma har fullmäktige inom Konsum Kristinehamn enhälligt beslutat sig för att konfirmera det tidigare beslutet. Sammanläggningen av de båda föreningarnas verksamheter kommer att ske vid årsskiftet 1970-1971.

Nu uppmanas läsekretsen att agera detektiver. Arkivarie Helge Bergström vid kristinehamnsfilialen för Emigrantregistret för Värmland har sänt redaktionen två foton för att få hjälp med identifieringen. Korten som är tagna i Brooklyn, New York föreställer två äkta makar från Visnum. Det handlar om Anders på Skogsgår’n och hans mora, men mycket mer än så vet man inte. Bara att de utvandrade till USA någon gång i slutet av 1800-talet.

Nu är det ”passa på-priser” på Ica igen: drickfärdig apelsinjuice från Slotts kostar 1,55 kronor, hushållsärtor från Primör kan köpas på burk för 98 öre och benfri fläskkarré kostar 15,90 kronor kilot.

25 år sedan

IBK Kristinehamns damlag deltog med den äran i den gigantiska innebandypropagandan Stjärncupen i Karlstad. IBK-tjejerna gick till slutspel i turneringen för lag från division 1-3 efter att endast ha förlorat en enda match, nämligen slutsegrande Alunda från Uppland. Tränaren Johan Öberg var mycket nöjd och konstaterade att med ett sådant spel i serien så hade man slutat betydligt högre upp i tabellen. Herrlaget tog sig inte vidare till slutspel.

Är energiskog miljövård eller ett sätt att missköta sitt lantbruk? Meningarna går isär. Nu ska Salix i Visnum plantera energiskog på ett område motsvarande 79 hektar åkermark. Detta upprör många som anser att det vackra, öppna kulturlandskapet hotas och förstörs av de snabbväxande buskarna.

Solsken och värme, löpartävling med glada deltagare, räkparty, tipspromenad, hundar, basket, scouter och mycket, mycket annat. Vad det handlar om? Jo, Fastingen anno 1995 förstås. Höjdpunkten var när Christina Nykom från Björneborg korades till årets fastingsflicka.

Artikeltaggar

BjörneborgCoop VärmlandFamiljFastingenHerrhagenIcaKarlstadKristinehamnNew YorkUSA

Så här jobbar NKP med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.