• idag
  25 sep
  11°
  • Vind
   3 m/s
  • Vindriktning
   S
  • Nederbörd
   0.0 mm
 • lördag
  26 sep
  14°
  • Vind
   4 m/s
  • Vindriktning
   NV
  • Nederbörd
   3.9 mm
 • söndag
  27 sep
  15°
  • Vind
   3 m/s
  • Vindriktning
   SO
  • Nederbörd
   0.0 mm
 • måndag
  28 sep
  15°
  • Vind
   4 m/s
  • Vindriktning
   S
  • Nederbörd
   0.0 mm
 • tisdag
  29 sep
  14°
  • Vind
   4 m/s
  • Vindriktning
   S
  • Nederbörd
   0.0 mm

Skärpning färdtjänsten

Insändare
PUBLICERAD:
Förarna borde ha munskydd menar insändarskribenten.
Foto: Joachim Lagercrantz
Det är glädjande att läsa servicechefen för kollektivtrafien i Region Värmland tar ansvar för uppdraget. Jag undrar emellertid varför inte förarna har munskydd - åtminstone - och eventuellt visir i sitt jobb vid närkontakt med passagerarna.

Det händer att passagerare behöver hjälp med säkerhetsbälte. Under det jobbet står chauffören utan skyddsutrustning och flåsar de redan utsatta passagerarna direkt i ansiktet. Dessutom sitter passagerarna direkt bakom varandra.

Avståndet är inte enligt Folkhälsomyndighetens rekommendationer. Alltså skärpning från ansvariga inklusive chaufförer för att vi som måste anlita er ska ta er på allvar om att ta ansvar i redan utsatta situationer.

Anhörig

Detta är en åsiktsartikel och innehållet är skribentens eller skribenternas egna uppfattningar.