Hoppa till huvudinnehållet

100 år sedan

Publicerad:
NKP för 100 år sedan
NKP för 100 år sedan

50 år sedan

”En 47-årig cyklande kristinehamnsdam skadades svårt vid en kollision med en utdömd personbil i korsningen Södra Staketgatan-Västra Ringvägen vid 18-tiden på måndagskvällen. Hon fördes i ambulans till lasarettet där man konstaterade att hon ådragit sig flertal benbrott, skador i ena axeln samt en del andra blessyrer.” Olycksbilen var belagd med körförbud, och framfördes av en 23-årig kristinehamnsyngling.

Vem blir årets fastingsflicka år 1970? Kandidaterna är Gunvor Andersson, Torie Sundh, Johanna Stombowski, Margareta Andersson, Carina Andreasson och Britt-Marie Johansson.

Apropå fastingen: det blir som vanligt ett späckat program hela helgen med extraöppet på både Domus och Epa. Förutom tivoli och dans till toppbandet Jörgen Reinholds kommer man även att kunna se Pekka Langer, Televinken med tant Anita och farbror Ola samt succégruppen Pocket money singers på en scen nära dig.

25 år sedan

Kommunstyrelsen ställer sig nu bakom satsningen på stadsbondgården vid Östervik och upprustningen av det magasin som ska bli undervisnings- och informationsbyggnad. Björn Nyström och Marie Örtengren (M) ansåg dock att man skulle säga nej till förslaget, och Lena Falch-Andersen (FP) ansåg att ärendet borde återremitteras. Iordningställandet av verksamheten ute vid Östervik beräknas kosta knappt en miljon kronor, varav den största delen kommer att finansieras med hjälp av statsbidrag.

30-årige Per Lindh gjorde under föregående säsong inte mindre än 28 mål i fotbollens division 4. Per Lindh kom till IFK Kristinehamn från en mindre lyckad tid i KB Karlskoga, och lyckades verkligen hitta målformen igen efter flytten till Brovallen. Extra minnesvärd var seriefinalen mot FBK på hemmaplan, där bortalaget i halvtid bytte ut båda sina mittbackar då de haft svårt att hinna med i Per Lindhs tempo.

Artikeltaggar

BrovallenCyklarFamiljFastingenIFK Kristinehamn FotbollKarlskogaÖsterviks kapellStadsbondgårdenVästra Ringvägen

Så här jobbar NKP med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.