Nu är det skarpt läge!

Insändare
PUBLICERAD:
Statsepidemiolog Anders Tegnell.
Foto: Fredrik Sandberg/TT

Inom hemtjänsten har vi nu fått våra första coronafall. I NWT 25/4 säger Tegnell ”Jag tror att man gör väldigt klokt i att ha en beredskap för oddsen att det ska komma är väldigt låga. Det är mer en fråga om när”.

Det får vi tro på och varför inte ta vara på personalens kreativitet och lyssna. I Filipstad har man tagit ett fantastiskt initiativ och inrättar en specialgrupp med frivillig personal. Varför inte följa deras exempel.

Om nu coronaviruset får ordentligt fäste här drabbas våra sköraste medborgare i första hand. Det går inte att mäta mänskligt lidande i pengar. Det skulle gå att undvika för detta är något som vi inte i vår vildaste fantasi kunna föreställa oss.

Bäva Opinion

Detta är en åsiktsartikel och innehållet är skribentens eller skribenternas egna uppfattningar.