Hoppa till huvudinnehållet

100 år sedan

Publicerad:
NKP för 100 år sedan
NKP för 100 år sedan

50 år sedan

"Tjusig donation till tennisklubben – intresserad dam skänkte äkta pokaler" lyder rubriken. Vad det handlar om? Jo, Kristinehamns tennisklubb kommer att få en del nya priser att spela om under kommande säsong. Fru Eva Ekman, den före detta boktryckaren Magnus Ekmans änka, har i dagarna donerat tre väldigt tjusiga pokaler i äkta silver att spela om i såväl singel som dubbel. Dessutom kommer man att spela om ett särskilt vandringspris som ska heta Bengt Claessons minne efter den förre KrTK-ordföranden.

Antalet utländska medborgare som är folkbokförda i Sverige uppgick vid årsskiftet 1968/1969 till 320 000 personer. I Kristinehamn är den siffran 2 030 personer.

Nu går "Pippi på de sju haven" på bio i Kristinehamn. Söndagar visas filmen klockan 12, 14, 16 och 18.

25 år sedan

Kristinehamns karatestjärna Theresia Larsson skadade sig i samband med de öppna mästerskapen i Holland, och nu är hennes EM-start i fara.

Bo "Kulon" Lennartsson planerar för sin hockeyframtid. Mannen som fick en nystart i tränarkarriären när han, mot alla odds, räddade kvar KHT i division 2 för några år sedan har på senare tid varit verksam i österrikiska Ehrwald. Topplaget Innsbruck uppges nu vara intresserade av att värva "Kulon". På hemmaplan finns det också anbud, närmast från moderklubben Bofors och Munkfors.

Ta chansen! Vem ska bli årets Fastingsflicka 1995? Kriterierna är, enligt annonsen: "Det skall vara en trevlig, utåtriktad tjej, en god representant för kommunen helt enkelt". Det tycker den jury som utser de åtta kandidaterna.

Artikeltaggar

Bo LennartssonFamiljFastingenKristinehamnKristinehamns HTKristinehamns karateföreningKristinehamns TKMajblommaMunkforsPippi LångstrumpSverige

Så här jobbar NKP med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.