Hoppa till huvudinnehållet

Avslutade bra efter tidig galopp

Publicerad:
Jarl Spelling (vänster) säger att Jerry kommer att få fler chanser.
Jarl Spelling (vänster) säger att Jerry kommer att få fler chanser. Foto: NKP-arkiv

Rose Of The Year, tränad av Jarl Spelling, har nu tävlingsdebuterat.

Hästen, som kallas Jerry, var med i V64 i Örebro i torsdags. Jarl säger att det blev fel i starten med en tidig galopp. Efter det travade Jerry på bra men några prispengar blev det inte.

– Han fick inte riktigt visa vad han går för. Han kommer att få fler chanser.

Jarls egenägda J.S. Alpha tävlade i V65 på Färjestad i lördags. Hästen visade att kapaciteten finns, då den kom just utanför prisplats utan att ta i. Jarl säger att J.S. Alpha bara hade 87 i puls när han klev av banan.

– Han har gjort 60 till 70 starter och det händer att de ledsnar på att tävla. Jag ska prova honom en gång till, säger Jarl.

Visar inte J.S. Alpha mer go då så kan det vara sluttävlat. Jarl säger att det varken är roligt för honom eller för hästen om den inte tycker det är kul.

J.S. Apollo slog rekord

Jarl och hans förstahäst J.S. Apollo, som har sprungit in 1,2 miljoner kronor, åkte i söndags till Årjäng för GS75. J.S. Apollo hade ett besvärligt utgångsläge men slutade fyra och drog in 7 500 kronor.

– Att komma fyra med 20 tillägg mot de här hästarna, det är en väldigt bra prestation han gör.

Loppet mätte 2140 meter och hade voltstart. J.S. Apollo sprang på 1.13,7, vilket var personligt rekord.

Artikeltaggar

J.S. ApolloJarl SpellingTrav

Så här jobbar NKP med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.