Hoppa till huvudinnehållet

"Aldrig tränat någon häst som sprungit så fort"

Publicerad:
Mr Creation vann överlägset på Solvalla.
Mr Creation vann överlägset på Solvalla. Foto: LARS JAKOBSSON / TR BILD

Mr Creation vann i onsdags på V86 - i imponerande stil. Ölmebon Per C Johansson tränar hästen sedan flera år tillbaka.

Per C Johansson bor i Backa i Ölme och är mångårig travtränare och kusk. En del av verksamheten har han hemmavid och en del på Färjestads travbana.

I onsdags tävlade Mr Creation på Solvalla i V86:8. I sulkyn satt Oskar J Andersson. Med ett formbesked i den senaste starten hade Oskar taktiken klar för sig på förhand. Det var spets som gällde och Mr Creation formligen blåste till ledningen och i den positionen höll han ett bra tempo när 500 meter öppnades på 08,5 och kilometern på 10,9.

Mr Creation gav inte konkurrenterna en chans till slut utan bara forsade undan och vann med fem längder före favoriten Deep Pockets på topptiden 10,7/1 640 meter!

– Jag har aldrig tränat någon häst som sprungit så fort som han gjorde. Han avgjorde det på ett väldigt starkt och bra sätt, säger Per C Johansson och tillägger att segern har väckt uppmärksamhet i Travsverige.

Det var tio system som hade chans till åtta rätt inför den sista avdelningen, men inget hade streck för Mr Creation och därmed är det jackpot nästa vecka på V86 när Solvalla och Åby delar på omgången.

Per C Johansson säger att segern var värd 60 000 kronor. Hästen ägs av Alexandra Åhs i Karlstad.

– Det är inte omöjligt att vi siktar på nåt V75-lopp framöver, säger Per C Johansson.

Artikeltaggar

Mr CreationPer C JohanssonSolvallaTravV86

Så här jobbar NKP med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.