Hoppa till huvudinnehållet

100 år sedan

Publicerad:
NKP för 100 år sedan
NKP för 100 år sedan

50 år sedan

Chefen för Wermlandsbankens karlstadsrörelse, bankdirektör Gunnar Hylén, kommer från och med den 1 april i år att ingå som ledamot av bankens direktion och tillika vara andre vice verkställande direktör.

Under påskhelgen drog det första transträcket över sjön Vismen där fru Helga Karlsson, boende i Skogsvik, under 50 år har följt deras flykt mot norr varje år. Premiärsträcket bestod av nio fåglar.

Trots att vi nu har kommit några dagar in i vårmånaden april så ligger det fortfarande ett 40 centimeter tjockt snötäcke på Marieberg.

Fastingen kommer under 1970 att anordnas under fyra vackra försommardagar, närmare bestämt den 7-10 maj, och mottot är som vanligt: fri entré för alla. På programmet finns bland annat en djurshow med åsnor och hästar och karuseller såklart.

25 år sedan

En förskolegrupp och ett fritidshem ska eventuellt öppnas i den före detta lärarbostaden i Kärr till hösten. Det blir huvudförslaget när företrädare för skola och barnomsorg i veckan skall träffa föräldrarna till de sexåringar som om ett år ska börja i Kärrs skola. Den lösning som man nu arbetar för är den som föräldrarna själva förordat. "Och kan vi inte starta fritidshemmet måste sexåringarna få stanna på dagis" säger rektor Lennart Björk.

Föreningsbankens kontor i Skottlanda ska läggas ner trots kraftiga protester från bygdens befolkning. Många är oroliga för att en stängning av bankkontoret kan påverka ortens affär och hela den lokala servicekedjan negativt. Värmlandsbärs Bosse Cederholm har uppvaktat bankledningen i Linköping för att eventuellt förmå dem att upphäva beslutet.

Artikeltaggar

FamiljFastingenFörskolorLinköpingMariebergPåskSkogeviSkottlandaSnöVärmlandsbär ABWermlandsbanken

Så här jobbar NKP med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.