100 år sedan

Publicerad:
NKP för 100 år sedan

50 år sedan

Byggnadsnämnden godkände vid sitt senaste sammanträde avtalsförslaget med arkitektfirman Backman-Edgren-Jansson om att firman ska utarbeta ett förslag till stadsplan för innerstaden. Stadsarkitekt Erik Fernqvist, byggnadsnämndens ordförande Nils Djup och vice ordförande Tore Kågeman samt kommunalrådet K A Karlsson fick i uppdrag att utgöra samordningsorgan. Enligt avtalet ska förslaget vara klart den 1 oktober i år och det blir närmast arkitekt Roy Edgren som kommer att utarbeta förslaget.

Just nu visas följande filmer på biograferna Röda kvarn och Saga: Slaget om England, Örnnästet med Richard Burton och Clint Eastwood samt De laglösa. Samtliga tre filmer är barnförbjudna. Inträdet kostar sju eller åtta kronor.

25 år sedan

En svart mockajacka värd 695 kronor har stulits från en butik på Kungsgatan. Jackan är i storlek medium och beskrivs som originell då den har mockadetaljer på ryggen och massor av text i rött och vitt. Ser man en sådan, iögonenfallande jacka ska man höra av sig till ordningsmakten.

Lena Dahlman, uppskattad underhållare och föredragshållare, gästade bibliotekets poesifrukost och gjorde succé.

Just nu pågår en alldeles särskild skivinspelning i Studio Zalt på Saltmästaren. 15 band från södra Värmland spelar nämligen in varsin låt med texter som handlar om miljön, och i maj är det tänkt att skivan ska finnas tillgänglig för den musikintresserade allmänheten. Janne Forsgren arbetar med projektet. Han lovar att spännvidden blir stor – från dragspel till punk.

Artikeltaggar

FamiljKungsgatan

Så här jobbar NKP med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.

Läs vidare