Vår natur i Sverige förutsätter att man har djur

Insändare
PUBLICERAD:
Vår natur i Sverige förutsätter att man har djur som äter växter och producerar gödsel som blir näring på våra åkrar. Annars växer det inget, skriver insändarskribenten.
Foto: Malin Hoelstad/SvD/TT
Bäste Oskar Askling – miljöpartist.
Du försöker att mästra en tidning, en av våra bästa institutioner i samhället – det fria ordets media.
Men jag är inte alls förvånad, det är därför jag skriver under signatur.

Alltför många gånger har vi sett i olika mediakanaler hur dina meningsfränder av alla suspekta sorter, under skenet av att vara värnare om djur och natur, ger sig på såväl djurägare, mjölkbönder, privata slakterier, mejerier, pälsdjursuppfödare som även vanliga odlare som inte odlar ekologiskt.

Det är skamligt att de hur dessa personer beter sig, helt utanför lagens råmärken, när de inte ens drar sig för att förfölja till exempel lantbrukares barn. Jag vill inte uppleva deras förföljelse. Jag vill inte ha dem smygande utanför min dörr.

Att det finns något närmast heligt i samhället som heter demokrati – det verkar du och andra MP:are ha glömt. Att respektera majoritetsbeslut och finna sig i att det inte blir som ni tycker verkar inte accepteras. Hoppas verkligen att MP inte kommer in i riksdagen efter nästa val.

Du har en meningsfrände i EU-parlamentet som ni har placerat där – meteorologen Pär Holmgren.

Så här uttryckte han sig i media 2009:

(Han har hamnat i ordentligt blåsväder för antidemokratiska uttalanden gjorda i ett inslag i Aftonbladet-TV 2009. Något som liberale debattören Mattias Svensson uppmärksammade i numera avsomnade publikationen Neo.)

”Jag fick en fråga för ett antal år sedan ”vad skulle du göra om du var statsminister?” Och då svarade jag att jag skulle snabbt avskaffa alla val. För att det jag ser framför mig nu, det är ungefär en lika stor utmaning som ett tredje världskrig. Och då, om man hårdrar det lite då, så har vi liksom inte tid att håll på och käbbla mellan partierna till exempel, utan nu gäller det verkligen att sätta ner foten och visa att vi är faktiskt ense om det och det och det och det och det och det. Och om man då kanske skulle lösa det på bästa sätt genom att tillsätta en väldigt, väldigt bred blocköverskridande regering efter valet 2010, ja då kanske det är det jag även som miljöminister skulle kämpa för och sträva efter.” Pär Holmgren, 2009

Jodå – att avskaffa demokratins grund – de fria valen – är tydligen förenligt med MP:s åsikter. Verkar för övrigt stämma väldigt väl med Åkessons parti. De vill också slakta vår demokrati, ”för de vet ju bäst och alla andra är idioter”.

Hur ska då våra normala väljare i de demokratiska partierna agera framgent? Givetvis genom att på alla sätt värna demokratin i samhället, vårt valsystem, våra partiers rätt att arbeta fritt, allt från (V) till (M).

De flumgröna som vill äta vegetariskt/veganskt/andra konstiga beteenden har inte förstått hur vårt lantbruk fungerar. Om ni ska leva på bönor och andra importerade växter så flytta genast från vårt land.

Vår natur i Sverige förutsätter att man har djur som äter växter och producerar gödsel som blir näring på våra åkrar. Annars växer det inget. För ni vill ju inte använda konstgödsel. Inte heller vill ni att man ska ha traktor eller skördetröskor. Nä – det ska vara som det var för 100 år sedan då svältande statarfamiljer befolkade Värmlands Säby och andra storgods och slet ihjäl sig för ingenting.

Hur har ni tänkt er framtiden? Det är inte i Sverige som man behöver göra miljöåtgärder mot luftutsläpp – ta med er Greta och flytta till Kina, Ryssland eller USA så får ni prata våra världsledare till rätta. Det vi släpper ut från vårt land är promille av vad dessa stora länder släpper ut. Därför ska inte vår regering jaga livet ur vår befolkning under skenet att vi måste gå före. Vi har redan gjort det. Om alla andra länder redan hade följt vår väg så hade vi inte haft dagens problem.

Demokrati!

Detta är en åsiktsartikel och innehållet är skribentens eller skribenternas egna uppfattningar.