Hoppa till huvudinnehållet

100 år sedan

Publicerad:
NKP för 100 år sedan
NKP för 100 år sedan

50 år sedan

I mitten av februari sjönk kvicksilvret till inte mindre än minus 30,2 grader vid Mariebergs sjukhus i Kristinehamn.

På Röda kvarn kan man just nu se Moralens väktare gifter sig med Louis de Funés och på Saga visas Kulan kom från en 44:a med Glenn Ford. Villastaden arrangerar dessutom bingo på Domus och i potten ligger bland annat ryamattor, armbandsur och presentkort. Gröna lyktans lunchutbud för innevarande vecka bjuder på kokt flundrafilé, stuvade brytbönor och skinkstek med äppelmos. På Kavaljeren väntar dans till Roger Glads orkester.

Filmfotografen Harry Lövstrand visar sin film I fjordarnas rike, om Norge, på folkets hus i Björneborg, folkets hus i Bäckhammar och på församlingshemmet i Ölme under kommande vecka.

25 år sedan

Folklig underhållning varvad med sketcher och stå upp-komedi framförs på Christinateaterns scen under torsdagskvällen. Det är Cadabra show, förstärkt med Duo Danceros, från Karlstad, som ger en föreställning. Cadabra består av fyra unga killar från Norrköping.

Keijo Savolainen från Kristinehamn är en riktig rallyveteran, som redan 1968 körde det svenska VM-rallyt för första gången. Nu har det blivit dags för den tionde och sista starten, meddelar Keijo som rattar en Mazda 323 i klassen Stora Grupp N. Kartläsaren heter Leif Sahlander och är hemmahörande i Storfors. Målet: att undvika att komma sist.

Ytterligare en duktig simmare från Kristinehamn har presenterat sig. Johanna Henningsson gjorde det mycket bra i Nordiska ungdomssimspelen i Linköping.

Artikeltaggar

BäckhammarBjörneborgFamiljKarlstadKristinehamnLinköpingNorgeNorrköpingStorfors

Så här jobbar NKP med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.