Hoppa till huvudinnehållet

Mer än 20 år sedan curlingcluben hade ett division 1-lag

Publicerad:
Daniel Thörn är skipper i Lag Thörn som i helgen vann distriktets division 2-serie.
Daniel Thörn är skipper i Lag Thörn som i helgen vann distriktets division 2-serie. Foto: Privat

Kristinehamns curlingclubs Lag Thörn har gått upp i division 1. Det var mer än 20 år sedan man hade ett lag på den nivån.

– I division 1 är det en helt annan nivå, men det vore kul att vi i alla fall får pröva våra vingar, säger skippern Daniel Thörn.

Senast curlingcluben hade ett lag i division 1 var säsongen 1997-1998. Skipper var Håkan Johansson och övriga i laget var Lars-Erik Green, Bengt Nilsson, Sten Mattsson och Håkan Åkesson. Laget spelade tre säsonger i division 1 och slutade femma som bäst.

Curlingcluben har idag fler än 20 lag som spelar i den egna Beijer curling open. Division 2-laget har plockats därifrån.

– Det är ett hopkok från tre lag. Vi var fyra stycken som var sugna att spela, säger Magnus Gustafsson.

Daniel Thörn spelar i Give and take, Magnus Gustafsson i Team Ken Brown och Robert Johansson och Joachim Wickman i Karlskoga Salut.

Lag Thörn består av Robert Johansson, Joachim Wickman, Magnus Gustafsson och Daniel Thörn.
Lag Thörn består av Robert Johansson, Joachim Wickman, Magnus Gustafsson och Daniel Thörn.

Division 2 har bestått av lag från Kristinehamn, Karlstad, Lindesberg, Örebro och Mariestad. Det har varit två sammandrag. Det första gick i november i Örebro och det andra i söndags i Karlstad.

Lag Thörn vann två av tre matcher i Örebro och båda matcherna i Karlstad. Lag Zanderau från Mariestad slutade också på åtta poäng men Lag Thörn vann på seger i inbördes möte.

Lag Thörn hoppas nu att curlingcluben ger laget förutsättningar för att kunna spela i division 1. Någon form av bidrag behövs.

– Det är tre drabbningar i division 1. Vi behöver åka till Karlstad och träna på riktig is, säger Magnus Gustafsson som ser det som positivt för klubben att ha ett representationslag i en högre division, sett till en möjlig framtida hallbyggnation.

Hallen vid Björkvallen är i dåligt skick och curlingcluben har länge kämpat för att en ny hall ska byggas.

Mål att hänga kvar

Daniel Thörn instämmer i att laget behöver spela ihop sig mer inför division 1. Den här säsongen är det ett lag från Lindesberg som har representerat distriktet.

– Jag tror inte de har vunnit någon match. Det är vanligt att man går upp och sedan direkt ner, men vi ska såklart ha som mål att hänga kvar.

Artikeltaggar

CurlingDaniel ThörnKarlstadKristinehamns curlingclub

Så här jobbar NKP med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.