Spara och slösa

Insändare
PUBLICERAD:

Nu skärs det ner inom alla kommunens ansvarsområden samtidigt som man satsar på objekt som kan anstå till bättre tider, som bron från stadsparken, renovering av torgen, bidrag till konstsnö mm, till en bedömd kostnad av 30-40 miljoner.

Lämpligast är väl då att avstå de objekten tills vidare och spara de miljonerna, och utnyttja dom, när dom är ”frigjorda”, till att kompensera så långt som möjligt i de nu reducerade budgetarna för skolan (192 plats/Sverige), äldreomsorgen, delade turer, potthålen samt snöröjningen med mera.

Som vanligt när man skär i kostnader så är det invånarna och personalen på golvet som får ta smällen. Varför är inte politikerna med i dagsläget och drar sitt strå till stacken och reducerar sina arvoden med överenskommen procentsats?

Sparförslag att fundera på är hur kommunen kan ledas i framtiden, behövs mer än ett kommunalråd? Kan det räcka med 31 ledamöter (41 idag) i kommunfullmäktige i nästa val? Invånarantalet minskar, 314 invånare 2018, mest i Sverige. Fullmäktige har själv möjligheten att ändra antal senast februari nästa valår. Måste bolagsstyrelserna bestå av lekmän från varje parti?.

Förbryllad

Detta är en åsiktsartikel och innehållet är skribentens eller skribenternas egna uppfattningar.