Hoppa till huvudinnehållet

Nytt kommunalråd kan vara på plats på torsdag

Publicerad:
Anders Ölmhult, ordförande i Centerpartiet i Kristinehamn, hoppas att man kan ta beslut om nytt kommunalråd nästa vecka.
Anders Ölmhult, ordförande i Centerpartiet i Kristinehamn, hoppas att man kan ta beslut om nytt kommunalråd nästa vecka. Foto: Adina Magnusson

Processen att ta fram ett nytt kommunalråd från Centerpartiet rullar på. Redan på torsdag, när kommunfullmäktige sammanträder, kan ett namn presenteras och godkännas.

– Det är min förhoppning, säger Anders Ölmhult som är ordförande i Centerpartiets styrelse i Kristinehamn.

Det var i måndags som Adam Slottner (C) meddelade att han avsäger sitt uppdrag som kommunalråd och sin plats i kommunstyrelsen. Han är ett av tre kommunalråd i Kristinehamn och har uppdraget på 80 procent.

Slottner (C) slutar som kommunalråd

På torsdag sammanträder kommunfullmäktige och Anders Ölmhult tror att man redan då kan presentera ett nytt kommunalråd.

– Jag kan så klart inte säga till hundra procent, men det är min förhoppning, säger han.

Styrelsen har inte fattat något beslut än, men kommer troligtvis att sammanträda under tisdag kväll och diskutera frågan.

Så det finns ett namn man diskuterar?

– Ja vi har diskussioner inom partiet om vem vi ska nominera, så är det. Men jag vill inte dela med mig om vem i detta läget. Vi måste ju ha ett styrelsemöte innan jag kan kommentera det, säger Anders Ölmhult.

När kan ett nytt kommunalråd börja?

– Om det blir beslut i fullmäktige så blir det omedelbart, svarar Anders Ölmhult.

Han berättar att man väljer att skynda på ärendet för att inte stå utan representant för länge.

– Det är vissa positioner som vi inte kan få tillgång till. Vi har inte ersättare i kommunstyrelsens arbetsutskott till exempel, i och med att Adam avsäger sig. och vi tycker det är viktigt att vi finns med där. Därför går snabbt nu, säger han.

Artikeltaggar

Adam SlottnerAnders ÖlmhultCenterpartietKristinehamnPolitik

Så här jobbar NKP med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.