Björneborg Steel investerar i ny borr

Näringsliv
UPPDATERAD:
PUBLICERAD:
Investeringen på en långhålsborrmaskin är en satsning för framtiden.
Foto: Björneborg Steel
Björneborg Steel investerar 25 miljoner kronor i en långhålsborrmaskin och rustar därmed för framtiden.
– Med denna strategiska investering kommer vi stärka vår marknadsposition framförallt inom det marina segmentet och olja och gas segmentet men även inom andra områden, säger vd Leif Rosén, i ett pressmeddelande.

Tidplanen är att ha maskinen i drift under våren 2020.

– För våra produkter är långhålsborrning upp till 24 meters längd en trång sektor i Europa idag. Vi kommer nu att få ett effektivare produktionsflöde och kunna korta och framförallt stabilisera ledtider till våra kunder, berättar Rosén.

Investeringen gör att företaget tillsammans med sina underleverantörer säkrar upp tillräcklig kapacitet för den framtida utvecklingen. De omfattande borrningsoperationerna ger också avsevärda spånmängder som direkt kan återvinnas och smältas om i eget stålverk vilket ger både ett högkvalitativt skrot samt färre transporter.

Så här jobbar NKP med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.