Hoppa till huvudinnehållet

Allianslag vann dressyrtävling

Publicerad:
Heléna Sköld-Lövgren på Falcon, Rose-Marie Gustavsson på Lakrits och Emelie Nordgren på Sanesco vann sin division 1-serie i dressyr.
Heléna Sköld-Lövgren på Falcon, Rose-Marie Gustavsson på Lakrits och Emelie Nordgren på Sanesco vann sin division 1-serie i dressyr. Foto: Privat

Alkvetterns ryttarsällskap och Storfors ridklubb har ett allianslag tillsammans. I helgen säkrade man totalsegern i sin division 1-serie efter tre raka vinster.

– Verkligen jättekul för en liten klubb, säger ryttaren Emelie Nordgren.

Alkvetterns ryttarsällskap är en liten klubb så inför den här säsongen sträckte man ut en hand till grannklubben Storfors ridklubb för att få ihop ett lag till division 1-dressyren. Laget, som består av Emelie Nordgren på Sanesco, Rose-Marie Gustavsson på Lakrits och Heléna Sköld-Lövgren på Falcon, blev snabbt en kraft att räkna med.

– Vi vann alla tre deltävlingar, berättar Emelie Nordgren.

I helgens finaltävling på Sörmon var segermarginalen sex procent.

– I de två första tävlingarna var det ganska jämnt, men i finalen vann vi ganska klart, säger Emelie Nordgren.

Deltävlingarna arrangerades, i tur och ordning, av Dyltabruks RF, Falu RK och Sörmons RK. Fyra lag var anmälda till årets serie. I söndags säkrade allianslaget från östra Värmland totalsegern i division 1. Men något avancemang innebär inte segern.

– Nästa steg är att tävla i lag-SM, och där är vi inte riktigt än. Då måste vi rida på högre klasser än vad vi gör nu.

Emelie Nordgren börjar i dagarna en flera år lång lärarutbildning på Karlstads universitet. Men hon kommer att läsa på distans då hon fortsatt avser att ägna hästsporten mycket tid.

– Jag är i stallet fem timmar om dagen. Jag har en egen häst och flera andra på tillridning. Totalt i år har jag haft åtta olika hästar, säger hon.

Vad planen för det framgångsrika allianslaget är inför 2020 vet Emelie inte i nuläget.

– Det är roligt att vi har haft en sådan utveckling. Förhoppningsvis får vi ihop ett division 1-lag nästa år också, säger hon.

Artikeltaggar

DressyrHästHästsportKarlskogaSörmon

Så här jobbar NKP med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.