Kommunalråd har ett ansvar

Ledare
PUBLICERAD:
Adam Slottner, Centerpartiet.
Foto: Frida Johansson
NKP har granskat samtliga ledamöter i kommunstyrelsen och kunnat konstatera att kommunalrådet och centerpartisten Adam Slottner sedan tre år tillbaka haft över 100 betalningsförelägganden och sedan i våras omfattande skulder hos Kronofogden. Han har inte betalat sin skatt.

För många av er läsare är det en självklarhet att NKP granskar våra högst uppsatta politiker.

Samtidigt är vi medvetna om att det finns de som tycker att vi nu hänger ut en sympatisk person. Till er som ogillar granskningen vill jag vara tydlig. NKP har inget som helst emot Adam Slottner varken som person eller som politiker. Vi är heller inte ute efter att sätta dit varken honom eller någon annan, oavsett partifärg.

Att lägga korten på bordet, nagelfara och informera är vårt jobb. Så att ni läsare kan göra en bedömning om vi har rätt personer som företräder oss och som hanterar våra gemensamma pengar.

Väljer man att ställa upp som kommunalrådskandidat och sedan tackar ja till det uppdraget så har man klivit in i offentlighetens ljus och måste vara beredd på att bli granskad och svara på frågor.

Som kommunalråd och kommunstyrelsens första vice ordförande har man ett ansvar.

Kronofogden har haft utmätning på Adam Slottners lön. När NKP berättar om skulderna får han hjälp av en närstående att betala in pengarna för den aktuella skulden.

Men det fråntar inte det faktum att kommunalrådet inte kunnat hantera sin egen ekonomi. I det läget kan man inte annat än ställa frågan om Slottner klarar av att hantera skattebetalarnas pengar.

Svaret på den frågan får var och en besvara. Om inte annat lär det visa sig i nästa val.

Detta är en ledarartikel som uttrycker tidningens politiska linje.