Timeout för timglasförsöket

Insändare
PUBLICERAD:
Ett permanent timglas kommer bara att skapa ännu mer kaos i trafiken vid Picassoudden spår insändarskribenten.
Nu har tydligen någon tjänsteman från kommunen frågat turister ute vid Picassoudden angående "testet" med ett "timglas" och hade fått positiva svar. Jag tror inte att de turisterna var vid udden helgen den 29:e och 30:e juni.

Då var det totalt kaos där. Sen var det en insändare som trodde, att biltrafiken skulle minska, om man har detta "timglas"? Hur kan hen tro det?

Kaoset jag såg helgen 29-30 juni visade att det blir sämre miljö, för de som sitter och fikar vid caféet. Några meter från borden stod bilar på rad och väntade på att få komma fram och spydde ut sina avgaser. Jag anser att trafiken ska "flyta" fram utan några onödiga stopp. Det måste vara det bästa för miljön. Det skulle vara intressant, att höra vad bussförarna tycker om detta "timglas".

Jag har pratat med många vänner och bekanta, men ingen har varit positiv till förslaget. Tvärtom: De tycker det är vansinnigt.

Om det nu blir ett "timglas", ska det bli intressant nästa sommar, när bilarna som samlas på Marieberg och brukar åka i en lång rad ut till Picassoudden. Då lär det bli totalkaos.

Jag misstänker att detta med att innevånarna och tydligen även turister ska tycka till om förslaget är ett "spel för gallerierna" och att det är redan klart hur det ska bli.

Ivar J

Detta är en åsiktsartikel och innehållet är skribentens eller skribenternas egna uppfattningar.