• idag
  27 maj
  • Vind
   3 m/s
  • Vindriktning
   S
  • Nederbörd
   0.0 mm
 • torsdag
  28 maj
  18°
  • Vind
   4 m/s
  • Vindriktning
   SV
  • Nederbörd
   0.0 mm
 • fredag
  29 maj
  18°
  • Vind
   2 m/s
  • Vindriktning
   V
  • Nederbörd
   0.0 mm
 • lördag
  30 maj
  18°
  • Vind
   3 m/s
  • Vindriktning
   NO
  • Nederbörd
   0.0 mm
 • söndag
  31 maj
  21°
  • Vind
   4 m/s
  • Vindriktning
   NO
  • Nederbörd
   0.0 mm

Nu får det vara nog

Insändare
PUBLICERAD:
Det har varit många turer kring Kristinehamns konstmuseum.
Foto: Frida Ingemarsson
I onsdagens NKP får vi läsa att familjen Ternemar lägger ner sin restaurang för att en tjänst på museet ska bort, ” ... var droppen som fick bägaren att rinna över...”, säger Ulrika Ternemar.

Sanningen är väl den att restaurangen en längre tid gått dåligt? Långt innan kommunens besparingar var aktuella? Att skylla på en personalförändring på museet innan den ens trätt i kraft, är mer än tarvligt.

”... kommunen vill inte satsa på området...” läser vi vidare! Fel! Både majoriteten och oppositionen i kulturnämnden kämpar för att utveckla kulturaktiviteter där. Vi planerar till exempel att den donerade konst som hänger på plan tre i Kvadraten kan visas för allmänheten året om. Ett sätt att öka besökstalen. Vi hyr ytterligare en del av huset för någon form av konstverksamhet. Vi värnar om de utställningar Kristinehamns konstförening har i Kvadratenhuset.

Kulturnämnden och förvaltningen har också sett fördelen med att ha en bra restaurang i anslutning till museet och velat ha ett bra samarbete. Men senare tiders ifrågasättande och rena påhopp på såväl kulturchefen som hennes närmaste medarbetare har väl knappast varit till gagn för vare sig museet eller restaurangen.

Monica Marker (M), ordförande i kulturnämnden

Detta är en åsiktsartikel och innehållet är skribentens eller skribenternas egna uppfattningar.