Lägg korten på bordet!

Insändare
PUBLICERAD:
Insändarskribenten tycker kommunen ska lägga korten på bordet. Vad ligger bakom beslutet?
Foto: Frida Johansson
Jag läser i tidningen om sammanslagningen av chef för historiska och museichef för konstmuseet och undrar...vad är det egentligen som ligger bakom beslutet.

Är beslutet grundat på person eller på ekonomi? Jag känner inte varken Lena Örtlund, Maria Lobell eller Andreas Brändström. Däremot har jag läst om hur Andreas tidigare blivit förföljd och utmobbad från en tidigare tjänst. Såklart undrar man då om det ligger något annat och skvalpar under ytan.

Om det nu skulle vara så att Andreas gjort sig obekväm på något sätt varför inte säga det?

Eller om omorganisationen endast är tagen på grund av ekonomi så undrar jag hur beslutet om vem som skulle inneha den nya chefstjänsten gick till?

Vad jag kan se så blev Lena anställd januari 2017 och Andreas maj 2016, vilket gör att Andreas har haft en längre anställning i kommunen. Har båda blivit tillfrågade och Andreas tackat nej?

Jag är ingen flitig museibesökare men de gånger jag varit på historiska och konstmuseet känner jag mig stolt över att vara kristinehamnare. Det är båda idag mycket fina museum. Låt det få fortsätta.

Historiska är ett intressant museum men kanske mest för gamla och nya kristinehamnare och inte så välkänt runt om i övriga Sverige. Vilket däremot konstmuseet är. Jag tror att det är av stor vikt att ha en museichef som kan mycket om konst och har ett stort nätverk för att vi i fortsättningen ska finnas på kartan. Jag är rädd att ni skjuter er i foten genom att plocka bort Andreas.

Men återigen.... är han obekväm för någon, har han för stor kompetens och för mycket obekväma synpunkter. Kanske är han ett hot? Säg det då!

Fd. Kommunanställd

Detta är en åsiktsartikel och innehållet är skribentens eller skribenternas egna uppfattningar.