Hoppa till huvudinnehållet

Jättevinst på Keno till Kristinehamn

Publicerad:

Kvällens Kenodragning resulterade i en riktig jackpot för en man i 45-årsåldern i Kristinehamn.

En inlämnad rad med alla rätt på Kenonivå 11 innebar 10 miljoner i vinst.

– Snacka om rätt tillfälle att få alla rätt på Keno 11! Det ska bli väldigt roligt att ringa till den som lämnade in spelet och meddela den här glada nyheten, säger Magnus Fridell, vinnarkommunikatör på Svenska Spel, i ett pressmeddelande.

Med det rätta tillfället menar Fridell att vinstvärdet i vanliga fall skulle ha varit fem miljoner kronor – nu fördubblades det i och med kampanjen Kenofestivalen, med dubbla toppvinster på flera av nivåerna.

Vinstraden var inlämnad hos Ica Nyvalls i Bäckhammar.

Det visades sig att vinnaren hade suttit och tittat på Kenodragningen tillsammans med sin pappa. De har i många år spelat varsin rad och har också lärt sig sina rader utantill.

Stor betydelse

Enligt vinnaren – en man i 45-årsåldern – kommer vinsten att få stor betydelse för honom eftersom han under flera år haft urusel ekonomi.

– Så det här är välbehövligt. Jag har en del skulder och så, men nu kan jag sopa rent allt. Det blir en enorm skillnad nu.

Mannen, som önskar vara anonym, berättar också att han nu hoppas kunna förverkliga en dröm som han länge haft.

– Jag har ett stort intresse för skogsbruk och har drömt om en egen liten maskin, och en sådan lär det bli nu, haha. Det är både en hobby och terapi för mig.

Mannen ska också dela med sig av vinsten till sin pappa.

– Vi spelar tillsammans. Ena raden är min och den andra är pappas, men jag lämnar in båda. Vinsten är dock min men jag delar väl med mig till pappa, berättade den nyblivne mångmiljonvinnaren.

Får rådgivning

För mannen väntar nu ett möte med Svenska Spels vinnarambassadör Pierre Jonsson på banken i samband med vinstutbetalningen. Där kommer han erbjudas både ekonomisk och juridisk rådgivning, en viktig del i Svenska Spels spelansvarsarbete.

– Att vinna 10 miljoner en vanlig torsdagskväll är självklart något som gör att man börjar fundera på både det ena och det andra. Det är många frågor som dyker upp och det är svårt att själv hitta svar på dem alla. Därför är det viktigt att man får råd från experter som arbetar med sådant här varje dag, säger Magnus Fridell, vinnarkommunikatör.

Berörd

Han blev också berörd av mannens berättelse.

– Alla vinnare reagerar på olika sätt. Kristinehamnsmannen hade själv sett dragningen och förstått att det var han som hade vunnit, så när vi pratades vid några timmar senare hade det hela så smått börjat sjunka in för honom, men visst var han fortfarande i chock. Det var också väldigt roligt att höra hur mycket vinsten kommer betyda för honom, hur hans liv kommer bli så mycket enklare framöver. Det är en ära för mig och för oss på Svenska Spel att få komma med den här typen av livsomvälvande besked till våra kunder.

Artikeltaggar

KristinehamnSvenska spelTrav

Så här jobbar NKP med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.