Gamla reaktorer

Insändare
PUBLICERAD:
Insändaskribenten tycker till om kärnkraften.
Foto: ADAM IHSE / TT

En märklig debatt har kommit igång. Politiker med Ebba Busch Thor i spetsen pläderar intensivt för att två gamla kärnkraftsreaktorer i Ringhals skall drivas vidare. Här talar man mot bättre vetande. För det första behövs inte reaktorerna i det svenska elsystemet.

Kompetenta ägare och operatörer gör den bedömningen. För det andra är reaktorerna gamla och har nått sin tekniska livslängd, En reaktor går på dispens. Vattenfall bedömer investeringar i dessa reaktorer som förlustaffärer. Att politiker som rimligen inte har kompetens i frågan blandar sig i investeringar i ett enskilt energislag är anmärkningsvärt.

Peter Danielsson

Detta är en åsiktsartikel och innehållet är skribentens eller skribenternas egna uppfattningar.