• idag
  25 maj
  18°
  • Vind
   3 m/s
  • Vindriktning
   SV
  • Nederbörd
   0.0 mm
 • tisdag
  26 maj
  20°
  • Vind
   4 m/s
  • Vindriktning
   SV
  • Nederbörd
   0.0 mm
 • onsdag
  27 maj
  16°
  • Vind
   3 m/s
  • Vindriktning
   NV
  • Nederbörd
   0.0 mm
 • torsdag
  28 maj
  16°
  • Vind
   2 m/s
  • Vindriktning
   NV
  • Nederbörd
   0.0 mm
 • fredag
  29 maj
  17°
  • Vind
   1 m/s
  • Vindriktning
   V
  • Nederbörd
   0.0 mm

Reaktion på insändare från ”engagerad förskollärare”

Insändare
PUBLICERAD:
Orolig förälder vill veta mer om var pedagogerna inom förskolan kommer att hamna i höst, så barnen kan följa med om favoritpedagogen ska byta förskola.
Foto: Larsen, Håkon Mosvold

Först vill jag säga tack till alla fantastiska lärare, pedagoger, barnskötare m.fl. som kämpar under dessa tuffa förhållanden. Tack för ert engagemang, för allt ni gör för våra barn och hoppas ni orkar kämpa!

Nu ska man ju utöver problem med för stora barngrupper, för mycket arbetsuppgifter på för få personer, ökad arbetsbelastning även spara massa pengar och flytta runt personal på alla förskolor i kommunen. Detta för att uppnå en viss jämn fördelning på förskolepedagoger respektive barnskötare på alla avdelningar på alla förskolor. Kommer man uppnå denna fördelning genom att bara flytta runt personal? Eller måste man även säga upp och nyanställa? Vad gör man om personal inte vill flytta på sig? Måste kännas fruktansvärt för personalen att inte veta, att ev tvingas byta arbetsplats osv. Man får hoppas att våra pedagoger och barnskötare inte väljer att se sig om efter arbete i andra grannkommuner.

Som förälder känns det oerhört otryggt och ledsamt. Håller med en tidigare insändarskribent som menade att man inte har hans barns bästa i åtanke när man gör en sådan förändring och flyttar på personal. Inte heller mitt barn kommer må bra av ett personalbyte. Vi kommer också överväga att byta förskola efter vart pedagogerna och barnskötarna vi nu har tar vägen. Är viktigare för oss att ha kvar samma personal än själva fysiska miljön. Har man resurser till att ta hand om alla de ansökningarna kan man fundera på?

Det är snart semester och ledigt så informationen kring hur upplägget för hösten kommer att se behöver ju komma ut snarast så man kan ta ställning till vilka åtgärder man måste vidta för sitt barns bästa.

Orolig förälder

Detta är en åsiktsartikel och innehållet är skribentens eller skribenternas egna uppfattningar.