Inred med gedigna material och blommor

Publicerad:

Det är inget måste att följa säsongens hetaste inredningstrender slaviskt, menar Ingela Broling på Lev vackert. I butiken återfinns vissa trender, men det Ingela inte tycker passar in i grundstilen väljer hon att inte ta in, hur modernt det än må vara.

Milda färger mot linne och andra naturmaterial återkommer i Lev vackerts sortiment.
Milda färger mot linne och andra naturmaterial återkommer i Lev vackerts sortiment. Foto: Ingrid Ramberg
Ingela Broling på Lev vackert visar vårens nyheter.
Ingela Broling på Lev vackert visar vårens nyheter. Foto: Ingrid Ramberg

Det går att uppdatera hemmet efter säsong utan att haka på det senaste trendtåget och riskera att tröttna på sakerna efter bara en kort stund. I Ingela Brolings butik Lev vackert märks våren genom blommor, dova färger och naturmaterial.

– Det är mycket mer gediget idag än det var för bara fem år sedan. Mycket är handgjort och det finns en känsla bakom, säger Ingela.

Vill man anamma butikens ljusa, lantliga, gammaldags franska inredningsstil går våren i dova toner. När Ingela Broling besökte Formex inredningsmässa noterade hon att våren är färgglad. Grälla färger, särskilt gult, syntes mycket i vårnyheterna. Men det är ingenting för Ingela.

– Gult är inte en färg jag gillar. Jag vill ha jordnära naturfärger som svart, vitt, grått och beige. Ingenting som stör ögat. Sen kan man plocka in någon färg då och då, till exempel ljusrosa eller ljusgrönt, säger hon.

Blommor är ett bra sätt att tillfälligt ta in färg i hemmet.

– Då kan man ha både fejkblommor och naturliga. Idag finns det fejkblommor som är så naturtrogna att de ser riktiga ut. Man kan blanda lite också, säger Ingela Broling.

Gedigna tendenser syns bland annat i materialvalen. Trä, betong, keramik och smide är populärt. Stora fat i keramik ställer man på bordet och smide kan man plocka upp i krokar, konsoler och belysning.

– Något som också är väldigt inne är rost. Det är verkligen högaktuellt, jag säljer jättemycket rostigt, säger Ingela.

Den ekologiska trenden går hand i hand med den gedigna. Ett exempel på hur det kan yttra sig är genom att folk väljer att byta ut sina disk-, skur- och sopborstar i plast till varianter med handtag i obehandlat trä.

– Jag vurmar verkligen för det ekologiska. Saker i bra material som man inte slänger bort i första taget har tagit över och plast har försvunnit, säger Ingela.

Inredning behöver faktiskt inte bara handla om inomhusmiljön. Ingela Broling har märkt att det har blivit vanligare och vanligare att folk lägger tid på att även göra i ordning sina trädgårdar.

– Jag upplever att så fort vädret blir bättre så vill man greja hemma, både ute och inne. Det har blivit så modernt att pynta ute och ta in mysiga saker i trädgården. Med mysiga saker menar jag inte trädgårdstomtar och sånt utan stora krukor och urnor, snygga parasoll med betongfot och belysning.

Artikeltaggar

BlommorFamiljFormexHem och inspirationHus och hemIngela BrolingInredningLev vackertÖstra LötgatanTrädgård

Så här jobbar NKP med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.

Läs vidare