Mammografin visade inte knölen

Insändare
UPPDATERAD:
PUBLICERAD:
Mammografi ger inte alla svar.
Foto: Christine Olsson/TT

Fick en tid för mammografi. Klart att man kollar sina bröst först då. Känner en knöl i höger bröst. Ringer snart till Karlstad sjukhus och ber om en tidigare tid. Får det. Svar efter mammografin, det ser normalt ut, men eftersom du uppgett att du känt en knöl, får du tid för ultraljud. På ultraljudet finner de knölen jag sagt att jag känt. Det blir ultraljud och en biopsi (vävnadsprov). Detta gjordes i måndags. Idag fredag 8 februari, återbesök till bröstcentrum för svar. Visar sig att jag hade rätt, knöl i höger bröst =cancer.

Nu vill jag veta, hur fanken ska jag lita på en mamografi i Karlstad igen, aldrig.

Operation av tumören 21/2, eventuell strålning efter det.

Varför göra en röntgen av brösten när den ljuger? Hade jag inte nämnt knölen hade jag blivit frikänd, och kallad om, inte vet jag, om 3 till 5 år. Då hade jag varit död.

Tack vare mig själv kanske jag lever i minst 20 till 30 år till.

Hade mammografin fått bestämma, kanske jag varit död om 1 till 2 år.

Sumna summarum lita inte på en röntgen. Mammografi ska rädda liv, om man inte litar på svaret.

Varför har vi mammografi i Sverige? När den inte går att lita på?

Jag är en av alla offren

Detta är en åsiktsartikel och innehållet är skribentens eller skribenternas egna uppfattningar.