Hoppa till huvudinnehållet

Fördel KBTF i kampen om division 1-plats

Publicerad:
Viktor Johansson är enligt Lars Nyman bäste spelaren i division 2 östsvenska södra. NKP-arkiv
Viktor Johansson är enligt Lars Nyman bäste spelaren i division 2 östsvenska södra. NKP-arkiv

Kristinehamns bordtennisförening har tappat sin första poäng.

Men det ser ändå väldigt bra ut.

– Vi har tre poäng mer än Katrineholm som jag tror kan vara det starkaste laget resten av säsongen. Vi har råd att förlora en match, säger coachen Lars Nyman.

Kristinehamns bordtennisförening spelade i söndags två matcher i Norrköping. Motståndare i första matchen var Motalalaget Väster B, som precis som KBTF stod på maximala åtta poäng.

– De hade plockat in en riktigt bra spelare, som spelade i division 1 förra säsongen, men han fick ändå stryk två matcher. Men det var lite pressat, för första gången, säger Lars Nyman om matchen.

KBTF vann med 8-4.

Vann matchbollsmatchen

I den andra matchen ställdes KBTF mot Katrineholm. Lars Nyman säger att motståndarna har två riktigt bra yngre spelare, varav den ene var med för första gången denna säsong.

Den sistnämnde vann alla sina matcher mot KBTF.

– Viktor Johansson hade matchboll men fick ändå ge sig. Men vi hade matchbollar emot oss i matcher som vi vände. 7-7 var absolut det bästa vi kunde få.

Det oavgjorda resultatet var KBTF:s första poängtapp.

Viktor Johansson förlorade som nämnts en singelmatch men Lars Nyman tycker ändå att han är division 2 östsvenska södras bäste spelare.

Kan bättre

Vad gäller de övrigas insatser i Norrköping får Arvid Ohlsén Svensson och August Larsson godkänt. Båda kan bättre och Lars Nyman tar dem i örat.

– August och Arvid har bytt material sista veckan. Det ska man inte göra, det är en gyllene regel. Om man gör det så ska man ha flera veckor på sig att träna.

Fjärde spelaren i laget var Mattias Skoog.

– Han har hållit på och gömt sig i division 4-laget men nu skulle han få känna på. Han visade kämpaanda, klart godkänd, säger Lars Nyman.

KBTF toppar tabellen en poäng före Väster B och tre före Katrineholm. Väster B arrangerar nästa sammandrag som spelas den 12 januari.

Artikeltaggar

BordtennisKristinehamns BTFLars NymanNorrköping

Så här jobbar NKP med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.