En ny curlinghall är nödvändig

Insändare
PUBLICERAD:

Svar till Skeptisk

Under en tid har kommunen blivit uppvaktade av olika föreningar och sporter som vill ha nya eller renoverade anläggningar. Kommunen tog därför beslut om att ge tekniska nämnden i uppdrag att utreda de totala behoven när det gäller våra idrottsanläggningar. En sådan utredning presenterdes förra året och i den prioriterades de anläggningar vi redan har och vikten av att de renoverades innan man höjer ambitionerna genom att bygga nya. Gymnastikhall med hoppgrop var undantaget tillsammans med en konstsnöanläggning. I övrigt handlade det om att bland annat helrenovera Stenstalidhallen och att göra en översyn och utredning av curlinghallens status. Formellt beslut om det här togs i kommunfullmäktige i juni när vi fortfarande var i majoritet.

Socialdemokraterna slår tillbaka mot kritik och menar att de länge sett behoven av en ny curlinghall.
Foto: John Locher

Efter det har en översyn gjorts när det gäller curlinghallen och i den fanns några alternativ bland annat renovering eller nybyggnation. Bedömningen som gjordes sa att en renovering bara handlar om att lappa och laga. En verklig satsning innebär nybyggnation. I samband med att den nya majoriteten presenterade ett eget förslag till investeringsbudget yrkade vi därför på att en ny curlinghall ska byggas 2020. Tyvärr fick vi inget gehör för det här och de blågröna avslog vårt yrkande i kommunstyrelsen.

Hallens dåliga skick har varit känt några år. Men en politisk prioritering var nödvändig och beslut om det togs i juni i år när vi fortfarande var i majoritet. Nu ville vi fullfölja det vi tog beslut då och efter det att utredningen var klar om hallens status. Det ville inte de blågröna och de sa nej till vårt förslag om en ny hall i kommunstyrelsen i november.

Curlingföreningen har en mycket omfattande verksamhet både dag och kvällstid. Man är en av de största i regionen och man når en målgrupp som är viktig, det vill säga äldre. För folkhälsan i den här gruppen är hallen viktig . Av samma anledning byggde vi för några år sedan bouleplaner i anslutning till gamla stationen.

Socialdemokraterna Kristinehamn

Så här jobbar NKP med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.