Brand utbröt i lok

Nyheter
UPPDATERAD:
PUBLICERAD:

En lokförare till ett godståg larmade om att det börjat brinna i hans lok strax innan 22.00.

Styrkor från Väse och Kristinehamn ryckte ut för att lokalisera tåget. Tåget hade stannat någonstans mellan Väse och Kristinehamn.

– Det var ett tågset med två stycken draglok, varav det ena loket var trasigt. Så det var bara ena av de här två som drog hela ekipaget, säger Peter Berggren, styrkeledare på Bergslagens räddningstjänst och fortsätter:

– Då hade det blivit någon varmgång så det hade brunnit luftfiltren i motorerna.

Chauffören märkte hur tåget blev orkeslöst. Han stannade någonstans mellan Väse och Kristinehamn och upptäckte branden. Chauffören larmade och dämpade branden med pulversläckare.

– Sedan hade det nog självslocknat där. Så vi gjorde ingen släckinsats från vår sida utan vi bara kontrollerade att det var ordentligt släckt, säger Peter Berggren, styrkeledare på Bergslagens räddningstjänst.

SOS uppger att tåget fraktar timmer men hade ingen last vid branden.

Så här jobbar NKP med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.