Gunnar Edström firade 80 år

Födelsedagar
PUBLICERAD:
Den 15 oktober 2018 fyllde Gunnar Edström, vår käre far, farfar, morfar och svärfar 80 år.

Det firades hos dotter med familj i södra Tysklands värme.

Gunnar Edström har firat sin 80-årsdag.

Möten med människor har han alltid satt stort värde på, vare sig det handlat om familj, vänner eller församlingsbor, som fått känna hans omsorg.

1986 blev han kyrkoherde i sin hemstad Kristinehamn och senare sjukhuspräst. Sedan några år är han och hustrun Ninni bosatta i deras ungdoms studentstad Uppsala. Känslan för hembygden är ännu stark.

Hemstaden besöker de ofta och flera kyrkligt inriktade lokalhistoriska artikelserier har publicerats i Nya Kristinehamns-Posten. Gustaf Frödings skaldekonst är vidare en trogen följeslagare, liksom intresset för klassisk musik och botanik i Guds rika natur. Gunnars intressen är många, men människor och den uppståndne frälsaren, Jesus Kristus, står i centrum. Det är följeslagaren som han predikat så många gånger om.

Anders Edström

Så här jobbar NKP med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.