Bröstbakelse ska ge pengar till cancerforskning

Nyheter
UPPDATERAD:
PUBLICERAD:
Nästgårdsköket har ett samarbete med Håkan ”Bagarn” Florin från Prostatacancerföreningen i Värmland. Ett samarbete som är lite speciellt för Håkan med tanke på att han har en tidig bakgrund som bagare i Charlottenberg vilket resulterade i smeknamnet ”Bagarn”.
Två speciellt framtagna bakelser – en bröstbakelse och en mustaschbakelse – ska bidra till att dra in pengar till cancerforskningen.

Det är Coop Värmlands produktionsanläggning Nästgårdsköket som i Coop Värmlands butiker erbjudit den speciella bröstbakelsen under oktober och i november fortsätter med mustaschbakelsen.

Av varje såld förpackning av bröstbakelsen går fem kronor till forskningen runt bröstcancer och lika mycket kommer det att gå till Prostatacancerföreningen i Värmland vid försäljningen av mustaschbakelsen.

– Vi vill dra vårt strå till stacken för att uppmärksamma sjukdomarna, säger Pernilla Uddh. Dessutom räknar vi med att sälja så pass mycket bakelser så att vi kan bidra med ett femsiffrigt belopp till forskningen av bröstcancer och till Värmlands prostatacancerförening att dela på, säger Pernilla Uddh chef för Nästgårdsköket.

– Prostatacancer och bröstcancer är de två vanligaste cancerformerna i Sverige. Jag vet att många män fortfarande upplever det som skamligt att prata om prostatabesvär. Kampanjen är därför ett bra sätt att få in pengar, men framförallt att sprida kunskap från oss som drabbats till alla de som oroar sig för sjukdomar, säger Håkan Florin från Prostatacancerföreningen i Värmland.